Gerealiseerde projecten van MEERBOUW

Interne verbouwing verdieping - verbouw & restauratie

In opdracht van particuliere klant heeft MEERBOUW de 2e verdieping  heringedeeld en is de zolderverdieping bij de rest van het huis getrokken middels een nieuwe trap. Daarnaast zijn alle kozijnen voorzien van isolerende beglazing en zijn de ruimtes met behoud van oorspronkelijke details gemoderniseerd.

Ontwerp Ben van der Meer van Architectenburo vector–i  Groningen 

 

 

Revitalisering historisch pand Sneek - verbouw & restauratie

In opdracht van particuliere klant heeft MEERBOUW de benedenwoning van een historisch pand in Sneek opnieuw ingedeeld, gerestaureerd en geïsoleerd. De nieuwe aanbouw met woonkeuken is door. J.O.N.G. Architecten getekend en heeft een contrasterend en speels effect op de bestaande woning.

 

 

Vakantiewoning Oudemirdum - nieuwbouw

Deze bijzondere smaakvolle nieuwbouw recreatiewoning is in opdracht van een particuliere klant uitgevoerd en opgeleverd in Oudemirdum. Architecten: Barend Koolhaas en Aura Luz Melis. Vakantiewoning van eenvoudige materialen o.a. een gevlinderde betonvloer, houtskelet bouwwanden en het dak aan de binnenzijde bekleed met Fins vuren als zichtwerk en aan de buitenzijde bekleed met golfplaten.

 

Kantoor in boerderij schuur Oudemirdum - verbouw

In opdracht van particuliere klant heeft MEERBOUW een een bestaande ruimte op de deel van een schuur in Oudemirdum verbouwd tot luxe kantoorruimte. J.O.N.G. Architecten tekende de aanpassing, wat resulteerde in een mooi ruim en licht kantoor met veel werkruimte.

In de bestaande gevel is een sparing gemaakt met daar achter een nieuwe lichtpui. Ook het interieur is door MEERBOUW vervaardigd, zoals de kastenwand en een extra breed bureaublad.

 

Uitbreiding bestaande woning IJlst - aanbouw & nieuwbouw

Deze monumentale woning te IJlst is uitgebreid met een moderne aanbouw op de begane grond en exterieure daklijn hersteld in oude stijl. Met als resultaat een spectaculaire afwerking in de dakconstructie aan de binnenzijde, waarbij de vide op de eerste etage is ontsloten door een robuuste stalen trap. Getekend door  KAT Architecten in samenwerking met opdrachtgever.

 

Uitbreiding bestaande woning Woudsend - aanbouw

Deze in 2003 door MEERBOUW gebouwde woning is recentelijk uitgebreid met een aanbouw. De aanbouw is getekend oor J.O.N.G. Architecten en heeft enkele speelse en stoere elementen. Aan beide zijden is een schuifpui gerealiseerd met een doorkijk. De kopse kant is afgeschermd met een doorgetrokken muur van schoon metselwerk.

 

Boerderij interieur Tjalhuizum - verbouw & restauratie

Verbouw, renovatie en restauratie van het totale interieur bij een boerderij in combinatie met een architectonische aanpassing van het dak, getekend door J.O.N.G. architecten uit Lemmer.

 

Boerderij dagbesteding Kleurrijk Oudemirdum - verbouw & nieuwbouw

Een fantastisch bouwproject waar MEERBOUW in een bouwteam met Architectenburo Haarsma een groot woonproject heeft gerealiseerd. Opdrachtgever is Woonfriesland met als huurder de J.P. vd Bent Stichting.

De bestaande boerderij is volledig gestript, gerenoveerd, verbouwd, uitgebreid en geschikt gemaakt voor diverse functies als wonen, logeren en dagbesteding waaronder een grote professionele keuken en een theeschenkerij. Achter op het landgoed zijn nog een atelier, werkplaats en paardenstal gerealiseerd.

Serre aanbouw Joure - verbouw

Realisatie aanbouw met een serre van hoogwaardige materialen, de afwerking is met duurzame aluminium kozijnen en aan de buitenkant is een eigenwijze en eigentijdse zonwering geplaatst. Getekend door J.O.N.G. Architecten uitgevoerd door MEERBOUW.

 

Realisatie nieuwbouw woning Elahuizen - nieuwbouw

In samenwerking met IDX Architecten een aan het water gelegen luxe nieuwbouw woning gerealiseerd. Volledig opgeleverd inclusief houten vloeren met vloerverwarming , schilderwerk en inbouwkasten. Daarnaast droeg MEERBOUW zorg voor de uitvoering van het straatwerk en de tuininrichting van dit unieke perceel aan open vaarwater.

 

 

Modern utiliteitsgebouw Delfstrahuizen - nieuwbouw

In opdracht van gemeente De Fryske Marren heeft MEERBOUW naar tekening van J.O.N.G. architecten uit Lemmer een modern 'voorzieningen gebouw' gerealiseerd met o.a. kleedboxen, douches, toiletten en bergruimtes. De nieuwbouw wordt gebuikt door de voetbalvereniging, tennisvereniging en gasten van de passantenhaven.

Het volledige dak is voorzien van zonnepanelen en de opgewekte stroom wordt gebruikt voor verwarming van de ruimtes en elektra in het gebouw en langs de passantenhaven. De bouw is mede gerealiseerd met grote hulp van vrijwilligers van de diverse verenigingen.

 

Vrijstaand huis in Oudega - nieuwbouw

Nieuwbouw van een ruime vrijstaande onderhoudsarme woning in samen werking met Willem Kampen bouwkundig buro. De woning is voorzien van kunststof kozijnen, boeidelen en windveren. Inmiddels is de garage ook voorzien van een kap ter uitbreiding van de woning.

 

Aanpassing boerderij Tijnje - renovatie & verbouw

Volledige verbouw en vernieuwing van een bestaande boerderij.